Typen af hjernebølger, der produceres afhænger af, hvad du laver, hvad du tænker og hvad du føler.

Når du er under hypnose er det som beskrevet nærmere andet sted thetabølger, der er mest i brug. Det gælder både, når du bliver hypnotiseret af en anden og når du udfører selvhypnose.
Hjernebølger under hypnose  • Du starter ud med at være vågen og helt bevidst. Enten taler du med en hypnoterapeut eller du gør dig klar til selvhypnose (betabølger - Du er bevidst og vågen).

  • Gradvist begynder du at slappe af, måske lukker du øjnene, for at lukke omverdenen ude og induktionsprocessen starter op (alfabølger - Fasen mellem de bevidste og ubevidste tilstande, der hvor du er afslappet og i "nuet")

  • Som du går dybere, vil din kritiske bevidsthed lukke ned, hvilket gør det muligt for dig helt at forbinde med dit ubevidste sind (thetabølger – Det er her, hvor du kan udnytte det potentiale som findes i underbevidstheden. Du er mere modtagelig for forslag, da din kritiske sans er ved at forsvinde.)

    Det betyder, at du har magt til at tage kontrol over dine hjernebølger og hvis du vil, kan du generere flere alphabølger eller thetabølger, bare ved at gå gennem en induktion og fordybe dig i processen. Du kan bogstavelig talt skabe din egen succes præcis som du ønsker det.