Den muntre pige med blonde krøller var næsten fem år gammel. Hun ventede på sin mor ved kassen og der så hun dem, smukke glitrende hvide perler.

"Oh please mor! Vil du ikke købe dem til mig? Please mor, please!"

Moderen kiggede bag på perlehalskæden for at tjekke prisen.99 kr. kostede den, næsten 100 kr. Hvis du virkelig vil have den kan jeg finde nogle pligter du kan lave derhjemme, som du kan få lidt penge for og på den måde kan du spare op og købe den selv og det er din fødselsdag om en uge, det kan være, at du kan få lidt ekstra penge af mormor."

Lige så snart den lille pige kom hjem tømte hun sin sparegris og fandt 22 kr. Efter aftensmaden gik hun i gang med de nye pligter, som hendes mor havde givet hende og hun tog over til sin nabo, hvor hun kunne tjene en ekstra skilling ved at ordne haven.

På hendes fødselsdag gav hendes mormor hende 50 kr. og endelig havde hun råd til at købe perlehalskæden.

Hun elskede sine perler. De fik hende til at føle sig fin og voksen. Hun havde dem på hvor som helst - selv når hun skulle sove. Det eneste tidspunkt hun tog dem af, var når hun skulle bade.

Hun havde en elskelig far og hver aften når hun var klar til at sove læste han en godnat historie for hende. En aften spurgte han "Elsker du mig?"

"Selvfølgelig far, du ved at jeg elsker dig."

"Så giv mig dine perler."

"Oh, farmand, ikke mine perler. Men du kan få min dukke. Kan du huske far? Hende du købte til mig, hun er min favorit."

"Det er okay skat, far elsker dig. Godnat." Og han gav hende et godnat kys.

En uge efter spurgte faderen hende igen. "Elsker du mig?"

"Far du ved at jeg elsker dig."

"Så giv mig dine perler."

"Oh far please ikke mine perler. Men du kan få denne her legetøjshest. Den er hel ny, jeg fik til min fødselsdag. Den er så smuk."

"Det er okay. Sov godt. Farmand elsker dig." Og som altid gav han hende et lille kys på kinden.

Nogle få dage senere kom hendes far ind på hendes værelse for at læse godnat historie. Pigen sad på sin seng. Da han kom tættere på hende lagde han mærke til, at hendes kæbe rystede og en lille tåre trillede ned af hendes kind.

"Hvad er der galt min skat?"

Hun svarede ikke, men løftede sin lille hånd op til sin far. Og da hun åbnede den kunne faderen se den lille perlehalskæde. Med en lille og dirrende stemme sagde hun; "Her far, den er til dig."

Hans øjne blev fyldt med tårer. Han rakte ud for at tage den billige perlehalskæde, men den anden hånd stak han ned i sin lomme og trak den smukkeste ægte perlehalskæde frem og gav den til sin datter, han havde haft den på sig hele tiden, men havde ventet tålmodig på, at hun skulle give slip på den uægte perlehalskæde.